Te-ai îmbolnăvit în străinătate ?

La sigur îți place să călătorești, e și normal deoarece constituie un factor important în viața și dezvoltarea personală, însă ar fi bine să ştii că există un şir de aşa-zise norme, pe care este foarte important să le urmezi atunci când te pregătești să pleci într-o călătorie. Iar odată urmate, ele te vor pune în securitate şi îți pot asigura o vacanţă lipsită de griji!

Un punct important în planificarea călătoriei, îl constituie procurarea poliţei de asigurare facultativă de sănătate în străinătate, care pentru o plată nesemnificativă poate garanta un ajutor major! Procedura nu este una complicată deloc, doar te prezinți cu pașaportul străin în unul dintre oficiile MOLDASIG , pentru semnarea contractului și atît. Acoperirea de asigurare variază de la 5000 la 60 000 Euro/USD, în dependență de destinația și scopul plecării, iar prețul poliței pornește de la 2 Euro/USD).

Cum procedezi dacă te-ai îmbolnăvit în străinătate ?

  • Contactează compania de asistență la numărul de telefon +380 44 287 88 70 (indicat în polița de asigurare), 24 din 24 ore. Vei fi instructat cum să procedezi în continuare.
  • Dacă starea sănătății este una critică, contactează asistența medicală, pentru acordarea primului ajutor medical, ulterior, în cel mai scurt timp informează compania de asistență. Păstrează toate bonurile pentru a estima cheltuielile suportate de tine.

Dacă au informat compania de asistență, aceasta va lua legătura cu noi