1. Informaţia de întroducere.
După cum ştiţi, masina – nu este un lux, ci un mijloc de transport. Accident rutier, furt, o fisură în parbriz, farurile sparte … – aceasta nu este o listă exhaustivă de situaţii şi probleme, care, din păcate, se pot întâmpla cu automobilul Dvs. pe drum sau pe un lot de parcare. Pentru a evita acest lucru nu este întotdeauna posibil, dar a prevedea o compensare în cazul apariţiei lor, este şi posibil, şi rezonabil…

În ziua de azi la fiecare pas noi putem nimeri în situaţii neplăcute, după apariţia cărora noi nu vom fi în stare sa întoarcem situaţia in favoarea noastră. Pentru astfel de situaţii şi există sigurarea CASCO.

2. Descrierea produsului.
Asigurarea CASCO – este un tip separat de asigurare de tot felul de deteriorări a autovehiculelor (furtul automobilului, deteriorare parţială, distrugere totală).

Dvs. puteţi să asiguraţi toate tipurile de mijloace de transport aflate în expluatare: autocamioane şi vehicule speciale, camioane si autobuze, autocare, autoturisme şi remorci, tractoare si tehnica specială. De asemenea, concomitent cu asigurarea contra Daunei sau Furtului maşinei, DVS. puteţi sa asiguraţi echipament instalat suplimentar (în afara completaţiei de bază): radio, sisteme de mavigare prin calculator, etc.

Diferenţă principală între asigurare CASCO şi AORC este că, în primul caz se asigură anume mijlocul de transport dar nu şi răspunderea civilă. În prezent, asigurarea CASCO oferă două tipuri de riscuri: Daune şi Furt. Cand masina este asigurată numai de la un risc, o astfel de asigurare este numită „CASCO parţială”, şi dacă este asigurată de ambele riscuri – „CASCO deplin”.