Skip to main content

Carte Verde persoane fizice

Poliţă de asigurare “Carte Verde“, este un document internaţional de asigurare, care atestă existenţa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto cu valabilitate în afara teritoriului ţării emitente.

Potrivit prevederilor Legii cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule nr. 414-XVI din 22.12.2006 (Monitorul Oficial nr.32-35/112 din 09.03.2007)  persoanele ce se deplasează cu autovehicule înmatriculate pe teritoriul Republicii Moldova peste hotare, sunt obligate să se asigure pentru cazuri de răspundere civilă auto ca urmare a prejudiciilor cauzate prin accident de autovehicul produs în limitele teritoriale ale statelor membre Carte Verde.

Contractul de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, Carte Verde se încheie pe un termen de la 15 zile până la 12 luni.

Prima de asigurare aferentă asigurării obligatorii de răspundere civilă auto „Carte Verde” se stabileşte şi se actualizează cel puţin o dată pe an de către Autoritatea de supraveghere după o metodologie aprobată de Guvern.

Cota primei de asigurare se determină în dependenţă de ţările în care pleacă Asiguratul, tipul autovehiculului şi termenul de asigurare.

Obligaţiile Asiguratului în caz  de producere a evenimentului asigurat:

 • Să întreprindă toate măsurile, în limita posibilităţilor, pentru diminuarea pagubelor produse în urma accidentului rutier;
 • Să comunice imediat organelor de poliţie sau altor organe de menţinere a ordinii de drept, despre accident, cerând întocmirea de acte cu privire la cauzele şi circumstanţele producerii accidentului, precum şi la pagubele provocate;
 • Să prezinte victimei accidentului rutier şi angajaților poliţiei certificatul de asigurare „Carte Verde”, dacă poartă răspundere pentru prejudiciul cauzat. Din momentul dat se consideră că obligaţiunile Asiguratului sunt îndeplinite faţă de terţa persoană păgubită, iar răspunderea este asumată de către Biroul „Carte Verde” a ţării respective.
 • Dacă accidentul produs nu este primul accident cu participarea Asiguratului şi fila II „Duplicat” a poliţei este deja extrasă, este necesar să faceţi fotocopia Documentului în original şi să o transmiteţi păgubitului sau în actul care confirmă producerea cazului asigurat să se indice datele din „Carte Verde”. Fila I a poliţei „Original” rămâne permanent la Asigurat.
 • Dacă actele cu referinţă la cazul asigurat sunt perfectate într-o limbă necunoscută să se indice nota: „Nu înţeleg limba”.

Atunci când planificaţi să  călătoriţi cu automobilul în străinătate nu uitaţi documentul de asigurare de răspundere civilă auto “Carte Verde” pentru a evita diferite situații neplăcerile cauzate de lipsa acestuia în cazul unui accident sau a unei verificări din partea organelor de poliţie.


Grafic de lucru

 • Luni – Vineri

  08:30 – 17:30

 • Sâmbătă - Duminică

  Zile libere

 • Livrare de produse de asigurare la domiciliu/oficiu.

Contacte


BAR ,,AXA BROKER’’ SRL este o companie specializată în consultanță privind prestarea serviciilor de asigurări și intermedierea unei game largi de produse de asigurări pentru persoane fizice și juridice. Compania este autorizată de CNPF, în baza Licenței, Seria CNPF NR.000866. De 12 ani pe piața de asigurări, cu peste 45.000 clienți deserviți, deținem o experiență și expertiză vastă în reprezentarea clienților noștri, pentru care negociem cele mai bune soluții de asigurare. Relațiile puternice de parteneriat cu cei mai importanți asigurători din piața locală, ne permite să furnizăm clienților noștri servicii profesioniste de consultanță în asigurări și produse de asigurare, la cele mai avantajoase prețuri. Printre serviciile care le prestăm se numără: asigurare medicală, Carte Verde, asigurare de răspundere civilă, asigurare profesională, asigurare RCA, asigurare CASCO și multe alte produse de asigurare. AXA BROKER SRL- Un partener de încredere lângă tine mereu!

© 2024 Axa Broker